torsdag 28 april 2011

Manlig könsstympning

Apropå DNs artikel om manlig omskärelse.

1) Förhuden (preputium) är extremt rik på nerver--närmast att jämföra med fingertopparna. Både män och kvinnor har förhud.

2) Ollonet (glans) har få nerver--har jämförts med undersidan av foten och armbågen.

3) Totalt avlägsnande av förhuden minskar drastiskt förmågan till orgasm.

4) Alla däggdjur (med några få undantag) har förhud. 100 miljoner är av evolution har något skäl, eller hur!

5) Främsta skälet till avlägsnandet av förhuden är att sabotera den sexuella upplevelsen. Att ollonet inte avlägsnas av de religiösa dårarna beror på att män förmodligen skulle dö, eller vara helt odugliga att avla barn, av detta... (Motsvarande ingrepp på kvinnor är klitoridektomi.)

6) Att engelsmän (och därefter amerikaner) började "omskära" barn beror på onani-hysteri i det viktorianska England. (1)

7) Att en förhud är värt sin vikt i guld för insulin, kosmetika mm. "400 million dollar a year industry..." (2)

En amerikansk läkare som i vuxen ålder frivilligt "omskar" sig kommenterade ingreppet så här: "Ändringen av upplevelsen av samlaget var överraskande. Den tydliga njutningen var märkbart minskad. Som om bedövningsmedel hade använts för att fördröja utlösningen [det var ju en, hmm, intressant metod han använde...]. ... Den övermäktiga erotiska känslorna har mattats och med dem njutningen." (3)

Andra bloggar om , , , , , , .

______________________
1. Se Darby (http://www.historyofcircumcision.net)
2. http://www.youtube.com/watch?v=HvPy98uSwg8
3. "The change in sensation during intercourse a few weeks later was surprising. The sharp pleasurable sensation was noticeably lessened, as it is when topical anaesthetics are used to delay ejaculation. . . The overpowering erotic sensation has been dulled, and with it some of the immediate pleasurable sensation. Initial excitement has decreased. . . [When fully erect the penis presents] a smooth shaft with a piston-in-cylinder-like action during coition. Friction and therefore sensation are diminished." Valentine RJ. Adult circumcision: a personal report. Med Aspects Human Sexuality, 1974; 8: 31-42.

fredag 8 april 2011

Barn som prydnadsföremål?

Vet inte riktigt var jag ska placera debatten om att det skulle vara synd om ensamstående kvinnor (eller för den delen enkönade par) som inte kan insemineras på min bekostnad (d.v.s. över skattsedeln). De har gjort sina livsval och prioriteringar med öppna ögon. Och om det då får konsekvenser, så får de väl stå sitt kast. Jag bryr mig inte ett skvatt om det om de betalar själva, men jag förstår inte varför det skulle vara en mänsklig rättighet för vuxna att bli curlade (på min bekostnad) när de ångrar de konsekvenser deras val fått.

Det är att både vilja äta kakan och ha den kvar. Det finns mycket i livet som är jobbigt, inte kul tråkigt, inte som man vill etc. Och varför ska samhället (d.v.s. över skattsedeln med mina surt förvärvade pengar) ständigt rycka in?

Och sist men inte minst: barn är vare sig en rättighet eller prydnadssak att fylla sitt liv med – varken för män eller kvinnor.

(Och ja jag tycker det är för jävligt att det ska gå att sjukskriva sig på skattebetalarnas för medicinskt omotiverade skönhetsoperationer.)

Andra bloggar om , , , .
________________________
Läs mer:
FEMMIS
Låt singlarna bli mammor
Riksdagen säger nej till insemination för ensamstående kvinnor
Tillåt insemination för ensamstående
Först barn, sedan pappa
Därför skaffar kvinnor barn på egen hand
"Motvilliga revolutionärer”
Allt fler skaffar barn utan man
Låt män skaffa barn utan kvinnor
”Barn är ingen rättighet – varken för män eller kvinnor”

torsdag 7 april 2011

Julian Assange världens kärleksaffar

Jahapp då har jag sett Assangedokumentären på SVT1. Rätt typiskt svenskt "rättvist" utan alltför stora åthävor åt ena eller andra hållet. Lite frapperande var de återkommande påståendena att Assange skulle ha fått världens media att betvivla det svenska rättsväsendet.

Det svenska rättsväsendet klarade av dett rätt bra på alldeles egen hand. Genom att läcka, häkta, släppa, häkta igen. Genom ett fullständigt uselt obandat förhör och sedan uppföljande vittnesutsagor som m.el.m. bevisar att Assange är oskyldig. (Se mina inlägg om förundersökningsprotokollen.) Genom att göra genuspolitiska uttalanden från höger och vänster. Och slutligen de politiskt tillsatta nämndemännen som kan döma mot domaren. Inget av detta förbättrade bilden av Sverige.

Om något så har Sveriges självgoda självbild som det bästa landet i världen fått sig en rejäl törn. Ett land där en copyrightkramande domare kan bedöma sig själv som ojävig i en upphosrättsrättegång kanske har problem. Ett land som regelbundet ber felande myndigheter (som t.ex. poliser som griper fel personer) att utreda sig själva (och ständigt friar sig själva) kanske har problem. Eller ?

Dokumentären går i repris följande dagar:
SVT1 2011-04-07, 20:00
SVT1 2011-04-08, 01:35
SVT World 2011-04-08, 03:30
SVT World 2011-04-09, 15:00
SVT1 2011-04-10, 11:00

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , .

lördag 2 april 2011

Hur f-n fick de körkort?

Har för första gången sett Sveriges värsta bilförare och förstår äntligen vara alla idioter i sommatrafiken kommer ifrån. Hur f-n fick dessa ens körkort? Mutor? Körde upp för mamma eller pappa eller annan släkting? Var trafikinspektören hög som ett hus?

Hur som helst ett hån mot alla som lärt sig köra på riktigt d.v.s. mer än en körlektion runt den lokala korvmojjen...

Andra bloggar om , , .

P.S. det var rätt synd om killen (Andreas) med den rabiata baksätesbitchen, inte undra på att han inte vågade sig ut i trafiken med den "hjälpen".

Jas 39 Gripen på reklamturne

Kunde inte låta bli att lite svagt beundra vem det nu än månde vara som lyckats sälja in idén att skicka Jas 39 Gripen till Libyen. Ett stridsplan som staten försökt sälja i flera år med varierande framgång. För köparna vill ju helst veta om det duger i strid också, och nu kommer äntligen möjligheten att bevisa detta.

Andra bloggar om , , , .
Upphovsrätt:
Creative Commons License