onsdag 19 maj 2010

Den som hotar mest vinner

JK har väckt åtal mot någon jag aldrig hade hört talas om, en viss Herzlow, som tydligen är ledare för ett parti (Skånepartiet) jag heller aldrig hade hört talas om.

Jaha, och? tänker du väl då, vem f.n bryr sig? Tyvärr måste man bry sig. Denne Herzlow hade nämligen haft fräckheten att ifrågasatt det lämpliga i att äldre män har samlag med barn. Och även haft fräckheten att trycka upp en affisch om detta. Problemet var att den utpekade äldre mannen i exemplet var profeten Mohammed och barnet hans fru Ayesha (Aisha). Och då tog det tydligen hus i helvete. Och sim sala bim blev det till hets mot trosbekännelse.

Att stora världsreligioner självklart ska kunna kritiseras och ifrågasättas verkar inte föresväva JK. Utan den moderna inkvisitionen rullar igång mot misshagliga religionskritiker eller konstnärer. Yttrandefriheten blir till något fult och lagen om hets mot folkgrupp används som de frihetshatande femtekolonnarnas murbräcka för ett tyst samhälle. Ett samhälle där den som hotar mest vinner.

Bortsett från det, ska det bli intressant att se hur JK överhuvudtaget ska lyckas döma denne Herzlow för "hets", när islams egna historiska källor (t.ex. Sahih al-Bukhari) anger att åldern var 9 år när giftermålet fullbordades (d.v.s. den äldre mannen knullade flickan). (Även om vissa nutida islamska uttolkare argumenterar för att detta är ett historiskt skrivfel och att hon borde ha varit över 14.) Lika intressant ska det bli att höra varför detta skulle vara hets mot trosbekännelse när Ecce Homo inte var det. Men jag hoppas verkligen inte att denne Herzlow blir dömd, för det skulle vara ett dråpslag mot yttrandefriheten och demokratin om hot från religiösa extremister tillåts löna sig.

Egentligen visar detta bara hur sjuk all denna moderna ras-politik, f'låt, diskrimineringspolitik, -- men gud det lät ju också illa -- jag menar denna identites-politik, är.

Godtyckliga lagar som anser att en världsreligion ska slippa yttrandefriheten, medan andra världsreligioner självklart ska kunna kritiseras hör helt enkelt inte hemma i en demokratisk stat. Låt oss slippa fler sådana här noll-koll-åtal.

Andra bloggar om , , , , , , , , , , .

5 kommentarer:

 1. Men å andra sidan är det OK att muslimernas mål är att alla infidels(otrogna) skall konverteras.
  Och om man vägrar skall man dödas. Det är fina grannar vi har fått här i landet, livligt påhejade av Måna Muslim, ety 80 procent gillar socialbidragarpartiet. Vi bekostar gladeligen vår egen ockupation med skattemedel och inom ett par generationer är vi i minoritet.

  SvaraRadera
 2. Vad är problemet? Han var ju 53 och hon var 9 år, det är ett historiskt faktum. Dessutom tror jag att de var skapta och alltid var nakna under kläderna. Det framgår heller inte vilken Muhammed som avses, då det är ett av världens vanligaste namn. Man kan väl inte bli upprörd över något som är sant!?

  SvaraRadera
 3. Tror du på allt du ser och hör i media ? Se här:

  http://www.youtube.com/watch?v=fkbsj4yybcQ

  SvaraRadera
 4. Jag ser inte riktigt va sambandet är mellan Herslow och youtube-filmen.

  SvaraRadera
 5. Gå in på www.skanepartiet.org.
  Klicka på internet-radion.
  Lyssna på en otroligt modig människa som vågar gå emot islam i Sveriges mesta muslimska stad.
  Just nu sommaruppehåll fram till tisdag 100803kl 08.00.Det som köres nu är repriser från tidigare program.
  Direktsändningstider(med reservation för ev,ändring<ar inför valet).
  Måndagar repriser. Tisdag 08.00 till 14.00direktsändnigar med öppen telefon.
  Onsdagar repriser.
  Torsdagar 08.00 till 14.00 med öppen telefon.
  Fredagar 14.00 till 17.00 direktsändning med hälsningar över öppen telefon.
  Numret till de öppna telefonerna är 040-390200 eller 040.390201.

  SvaraRadera

Upphovsrätt:
Creative Commons License