tisdag 13 juli 2010

Littorinaffären

Hmm hade inte tänkt skriva något om valet men kan inte låta bli att kommentera Littorinaffären.

Det som man kan fråga sig är om Aftonbladet legat på nyheten för att kunna dra fram den vid lämpligt tillfälle (läs före ett val). Men den frågan är fel ställd, den borde vara vem har nytta av att tipsa Aftonbladet så nära valet?

Och det är ju bara två: (1) de som vill vinna och, (2) de som hyser agg mot Littorin (el Reinfeldt) personligen. Sannolikheten att någon som ogillar Littorin (el Reinfeldt) skulle riskerar att samtidigt helt sänka borgerligheten är inte så troligt. Scenario ett är också lite tveksamt eftersom det skulle slå väldigt hårt mot de som vill vinna om det skulle framkomma att de tipsat Aftonbladet med gammal smuts som man tjuvhållit på.

Vad än syftet var med storyn i Aftonbladet, får jag nog att konstatera att Reinfeldt och rådgivare hanterat historien erbarmligt amatörmässigt. Skulle Littorin ha mörkat för Reinfeldt, borde Fredrik m.fl. ha anat ugglor i mossen efter Aftonbladets artikel och parerat med ett förtydligande om vad Littorin sagt med en stor och fet brasklapp i stil med att Fredrik förutsätter att Littorin berättat allt han kan minns öppet och ärligt. Och sedan kunde man anpassat pressmeddelandena efter vidare utveckling och spunnit vidare på att det är en personlig tragedi etc etc.

Tyvärr verkar dock Fredriks långa vänskap med Littorin ha fått väga för tungt och realpolitiska hänsyn för lätt.

Oavsett vad som hänt så lär vi inte få reda på det förrän om några år. Återkommer Littorin till politiken fick Fredrik veta allt. Återkommer Littorin inte till det offentliga, så kan man anta att han mörkade för Fredrik.

Andra bloggar om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag/siten tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!

Upphovsrätt:
Creative Commons License