onsdag 19 maj 2010

Den som hotar mest vinner

JK har väckt åtal mot någon jag aldrig hade hört talas om, en viss Herzlow, som tydligen är ledare för ett parti (Skånepartiet) jag heller aldrig hade hört talas om.

Jaha, och? tänker du väl då, vem f.n bryr sig? Tyvärr måste man bry sig. Denne Herzlow hade nämligen haft fräckheten att ifrågasatt det lämpliga i att äldre män har samlag med barn. Och även haft fräckheten att trycka upp en affisch om detta. Problemet var att den utpekade äldre mannen i exemplet var profeten Mohammed och barnet hans fru Ayesha (Aisha). Och då tog det tydligen hus i helvete. Och sim sala bim blev det till hets mot trosbekännelse.

Att stora världsreligioner självklart ska kunna kritiseras och ifrågasättas verkar inte föresväva JK. Utan den moderna inkvisitionen rullar igång mot misshagliga religionskritiker eller konstnärer. Yttrandefriheten blir till något fult och lagen om hets mot folkgrupp används som de frihetshatande femtekolonnarnas murbräcka för ett tyst samhälle. Ett samhälle där den som hotar mest vinner.

Bortsett från det, ska det bli intressant att se hur JK överhuvudtaget ska lyckas döma denne Herzlow för "hets", när islams egna historiska källor (t.ex. Sahih al-Bukhari) anger att åldern var 9 år när giftermålet fullbordades (d.v.s. den äldre mannen knullade flickan). (Även om vissa nutida islamska uttolkare argumenterar för att detta är ett historiskt skrivfel och att hon borde ha varit över 14.) Lika intressant ska det bli att höra varför detta skulle vara hets mot trosbekännelse när Ecce Homo inte var det. Men jag hoppas verkligen inte att denne Herzlow blir dömd, för det skulle vara ett dråpslag mot yttrandefriheten och demokratin om hot från religiösa extremister tillåts löna sig.

Egentligen visar detta bara hur sjuk all denna moderna ras-politik, f'låt, diskrimineringspolitik, -- men gud det lät ju också illa -- jag menar denna identites-politik, är.

Godtyckliga lagar som anser att en världsreligion ska slippa yttrandefriheten, medan andra världsreligioner självklart ska kunna kritiseras hör helt enkelt inte hemma i en demokratisk stat. Låt oss slippa fler sådana här noll-koll-åtal.

Andra bloggar om , , , , , , , , , , .

måndag 17 maj 2010

Att lyckas dribbla bort journalister

DN gnällde igår på att Uppdrag granskning gräver sin egen grop, men efter att nyss ha tittat på reprisen av Uppdrag granskning tycker jag att DN kritiserar fel företeelse. Problemet är snarare att kommunalrådet ansåg att det jobbiga med Josefsson & Co var att det inte gick att "dribbla bort" dem, som med "alla [andra] journalister". Till sistnämnda skara sällar sig uppenbarligen DNs skrivbordsjournalister på ledarredaktionen, istället för att gå ut och gräva.

Andra bloggar om , , , .

fredag 14 maj 2010

Vilks, negerbollar och yttrandefrihet

Ja det var ju en fin titel. Man skulle tro att jag tänkte skriva en eftertänksam analys om minst 5 A4-sidor på temat Lars Vilks, SJ, konditorer och negerbollar, och hur dessa förhåller sig till Gud Fader, hädelse-rätt och yttrandfrihet. Men icke RL tränger på. Vadå RL? kanske du tycker, men det som föder mig och kläder mig får nog anses tillhöra RL. Till skillnad från min lite just nu lite eftersatta blogg, som liksom ligger lite utanför. Så det får bli en väldigt enkel bild tillägnad alla dessa PK-kommissarier, politruker och smyg-fascister som vill styra och kontrollera vad som får sägas eller visas.



Andra bloggar om , , , , , , , , , .
Upphovsrätt:
Creative Commons License