lördag 28 maj 2011

Han Hon Hen Hön Hån och Hin håle

De senaste veckorna har DN haft stort uppslagna artiklar om genussemantik. Diskussionen har cirklat kring behovet av nya könsbegrepp för att glädja en liten minoritet som vill definiera sig utanför den av patriarkatet utlärda heterosexuella och heteronormativa begreppsnormen. En pseudodiskussion kring ett meningslöst semantiskt lyxproblem för en sysslolös och parasitisk euro-amerikansk överklass. (Ja nu djävlar lyckades jag förhoppningsviss förvirra dem rejält med både genusreferenser och postkoloniala kängor.)

Prata om dravel. Ska den som påstår sig tillhöra Hin(håle)-könet, och som vill få en stor röd och spetsig svans fastopererad i ryggslutet och två små röda horn i pannan, betraktas (förvisso med rätta) som den tokstolle den är? Eller tas seriöst av genuseliten och betraktas som en förtryckt HBT-grupp, vars operation självklart skall bekostas av den arbetande massans surt förvärvade och beskattade inkomst?

Eller ska den som vill tillhöra Hön-könet få små fjädrar, så att de kan kackla runt och sprida genusevangeliet?

Hur kan flera spaltmeter ägnas (för att inte tala om böcker skrivas och professurer skapas) för detta dravel? Det är inte det biologiska könet och dess fysiska kroppsliga, neurologiska och hormonella uttryck som är en heterosexuell social konstruktion. Utan det är svamlet om hen-kön, hön-kön, hån-kön och hin-kön, som är en social genus-konstruktion av kvalificerade dumheter. Dumheter påhittade i den syrefria olympiska rymden där genusparnassen spekulerar hej vilt.

Visst vill virrpannorna kalla sig henor och gå klädda i traditionellt manliga kläder för att deras narcissistiska och exhibisionistiska egon ska tillfredsställas må de väl göra det då. Men kan jag slippa se dem tas på allvar i seriösa (?) dagstidningar! Kan jag slippa se mina skattepengar ösas över psykologer som ska utreda deras navelskådande och super-självupptagna nojjor. Kan jag slippa se mina skattepengar ösas över läkare som ska hormonbehandla och operera dessa människor så att de kan uppnå det förvirrade könsnirvana de söker.

För märkligt nog har detta varit ett icke-problem i de ca 500.000 år någorlunda moderna människor funnits på jorden. Henorna har märkligt nog, klarat sig utan hormonbehandlingar och könsoperationer under hela denna långa tid...

Andra bloggar om , , , , , , , , .
_________________________
DN 1, DN 2, DN 3, DN 4.

2 kommentarer:

  1. Det är modernt just nu. Det går snart över så blir det något annat ännu tokigare som blir modernt.

    Men det är synd om de som ska växa upp i dessa tider. Det är svårt nog ändå att komma på vad man ska göra i livet och hitta sin identitet utan att man ska också behöva uptäcka/uppfinna sitt kön.

    SvaraRadera
  2. Albert Watson-utställningen på fotografiska har en bild på hin-könet ;-)

    SvaraRadera

Upphovsrätt:
Creative Commons License