måndag 30 maj 2011

Misstro allt och lita på ingen

Ja så brukar en bekant till mig cyniskt avsluta mail. För det är inte så att han misstror allt och litar på ingen, men han tycker att det politiskt korrekta samtalet eller berättelsen uppmuntrar till Gestapo-/Stasi-samhället där ena halvan av befolkningen bevakar vad andra halvan gör och tänker. För när människan blir rädd att uttrycka sina åsikter för att inte riskera förarga eller kränka någon dåre, ja då tystnar samhället och dårarna ges makten att sätta dagordningen. Det må vara religiösa knäppskallar, politisk dårar eller genusgalningar, men alla har det gemensamt, att de inte gillar andra åsikter än sina egna och att de har oändligt tålamod att uttrycka dessa. Som ett datorprogram som hakat upp sig i en evig loop (eller LP-skiva som hakat upp sig för BPC--before PC--generationen).

Personligen tycker jag vettlösheten breder ut sig i vårt moderna curlingsamhälle där individuell frihet allt som oftast innebär att någon annan ska betala för dina nycker. Och inte att du tar ansvar för dina handlingar, och de eventuellt obehagliga, följder de kan få.

Det må vara onödiga skönhetsoperationer där samhället (företaget) förväntas bekosta sjukskrivningen.

Det må vara henförda manliga henar och kvinnliga henor som tycker de har rätt till medicinskt omotiverad hormonbehandling för att de inte trivs med sin kropp. En sorts ultimat skönhetsoperation -- en total kroppslig makeover.

Det må vara meningslösa och onödiga risker i jakten på kickar som, när olyckan är framme, den allmänna sjukvården förväntas bekosta.

Det må vara bankdirektörer (t.ex USA) och politiker (t.ex Grekland) som skiter i att de bränner pengar de inte har därför att de vet att skattebetalarna blir tvungna (genom staten eller EU) att betala när konkursen står vid dörren.

Det må vara Vanliga Svensson som lånar hej vilt i vetskapen om att någon anna får ta notan genom skuldsanering och socialbidrag.

Och listan med curlade egoister kan bara göras hur lång som helst, medan du och jag, som får betala för all skiten, tyst tittar på.

Aaaah KATHARSIS, vad skönt det är att gnälla av sig hej vilt.

Andra bloggar om , , , , , , , , .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag/siten tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!

Upphovsrätt:
Creative Commons License