måndag 30 maj 2011

Misstro allt och lita på ingen

Ja så brukar en bekant till mig cyniskt avsluta mail. För det är inte så att han misstror allt och litar på ingen, men han tycker att det politiskt korrekta samtalet eller berättelsen uppmuntrar till Gestapo-/Stasi-samhället där ena halvan av befolkningen bevakar vad andra halvan gör och tänker. För när människan blir rädd att uttrycka sina åsikter för att inte riskera förarga eller kränka någon dåre, ja då tystnar samhället och dårarna ges makten att sätta dagordningen. Det må vara religiösa knäppskallar, politisk dårar eller genusgalningar, men alla har det gemensamt, att de inte gillar andra åsikter än sina egna och att de har oändligt tålamod att uttrycka dessa. Som ett datorprogram som hakat upp sig i en evig loop (eller LP-skiva som hakat upp sig för BPC--before PC--generationen).

Personligen tycker jag vettlösheten breder ut sig i vårt moderna curlingsamhälle där individuell frihet allt som oftast innebär att någon annan ska betala för dina nycker. Och inte att du tar ansvar för dina handlingar, och de eventuellt obehagliga, följder de kan få.

Det må vara onödiga skönhetsoperationer där samhället (företaget) förväntas bekosta sjukskrivningen.

Det må vara henförda manliga henar och kvinnliga henor som tycker de har rätt till medicinskt omotiverad hormonbehandling för att de inte trivs med sin kropp. En sorts ultimat skönhetsoperation -- en total kroppslig makeover.

Det må vara meningslösa och onödiga risker i jakten på kickar som, när olyckan är framme, den allmänna sjukvården förväntas bekosta.

Det må vara bankdirektörer (t.ex USA) och politiker (t.ex Grekland) som skiter i att de bränner pengar de inte har därför att de vet att skattebetalarna blir tvungna (genom staten eller EU) att betala när konkursen står vid dörren.

Det må vara Vanliga Svensson som lånar hej vilt i vetskapen om att någon anna får ta notan genom skuldsanering och socialbidrag.

Och listan med curlade egoister kan bara göras hur lång som helst, medan du och jag, som får betala för all skiten, tyst tittar på.

Aaaah KATHARSIS, vad skönt det är att gnälla av sig hej vilt.

Andra bloggar om , , , , , , , , .

lördag 28 maj 2011

Han Hon Hen Hön Hån och Hin håle

De senaste veckorna har DN haft stort uppslagna artiklar om genussemantik. Diskussionen har cirklat kring behovet av nya könsbegrepp för att glädja en liten minoritet som vill definiera sig utanför den av patriarkatet utlärda heterosexuella och heteronormativa begreppsnormen. En pseudodiskussion kring ett meningslöst semantiskt lyxproblem för en sysslolös och parasitisk euro-amerikansk överklass. (Ja nu djävlar lyckades jag förhoppningsviss förvirra dem rejält med både genusreferenser och postkoloniala kängor.)

Prata om dravel. Ska den som påstår sig tillhöra Hin(håle)-könet, och som vill få en stor röd och spetsig svans fastopererad i ryggslutet och två små röda horn i pannan, betraktas (förvisso med rätta) som den tokstolle den är? Eller tas seriöst av genuseliten och betraktas som en förtryckt HBT-grupp, vars operation självklart skall bekostas av den arbetande massans surt förvärvade och beskattade inkomst?

Eller ska den som vill tillhöra Hön-könet få små fjädrar, så att de kan kackla runt och sprida genusevangeliet?

Hur kan flera spaltmeter ägnas (för att inte tala om böcker skrivas och professurer skapas) för detta dravel? Det är inte det biologiska könet och dess fysiska kroppsliga, neurologiska och hormonella uttryck som är en heterosexuell social konstruktion. Utan det är svamlet om hen-kön, hön-kön, hån-kön och hin-kön, som är en social genus-konstruktion av kvalificerade dumheter. Dumheter påhittade i den syrefria olympiska rymden där genusparnassen spekulerar hej vilt.

Visst vill virrpannorna kalla sig henor och gå klädda i traditionellt manliga kläder för att deras narcissistiska och exhibisionistiska egon ska tillfredsställas må de väl göra det då. Men kan jag slippa se dem tas på allvar i seriösa (?) dagstidningar! Kan jag slippa se mina skattepengar ösas över psykologer som ska utreda deras navelskådande och super-självupptagna nojjor. Kan jag slippa se mina skattepengar ösas över läkare som ska hormonbehandla och operera dessa människor så att de kan uppnå det förvirrade könsnirvana de söker.

För märkligt nog har detta varit ett icke-problem i de ca 500.000 år någorlunda moderna människor funnits på jorden. Henorna har märkligt nog, klarat sig utan hormonbehandlingar och könsoperationer under hela denna långa tid...

Andra bloggar om , , , , , , , , .
_________________________
DN 1, DN 2, DN 3, DN 4.
Upphovsrätt:
Creative Commons License