onsdag 17 mars 2010

Aniaragymnasiet åsiktsregistrerar elever

Aniaragymnasiet, en friskola i Göteborg, lär eleverna att demokrati och åsiktsfrihet är något fult som bara är OK om man gillar motpartens tankar. Gymnasiets demokratisyn är så totalitär att elever som inte har rätt åsikt underkänns de. Ja du läste rätt. Elever med fel politisk åsikt registreras, och om de inte gör avbön underkänns de.

Skälet till att de tycker yttrandefriheten är skit? Att någon kan känna sig kränkt. Vilken demokratisyn får dessa elever? Att åsikter man inte gillar ska bestraffas. Allt annat än demokrati, utan en skrämmande auktoritär anti-demokratisk och totalitär syn.

Jag är så upprörd att jag skakar av ilska. Dra omedelbart in tillståndet för skolan.

Andra bloggar om , , , , , , , .

Rättelse: blev lite fel i den allmänna upprördheten, eleven underkänns av samhällskunskapsläraren ska det vara, och inte kastas ut.
___________
Källa: Aktuellt 21:00 20100317

4 kommentarer:

 1. Jag såg just inslaget om gymnasiet och fick kväljningar. Större idiot till rektor får man nog leta efter. "Vi lär ut demokratiska värderingar" Jaha, genom att bestämma vilka åsikter som är korrekta och tillåtna, eller hur tänkte du där lilla tanten?

  Det skulle inte förvåna mig om hon dessutom inte har någonting emot att släppa in diverse anarka/feminist/kommunist organisationer som bevisligen är de mest odemokratiska som går att uppbringa i dagens Sverige.

  SvaraRadera
 2. Jag går tredje året på Aniaragymnasiet och jag måste säga att du har fått hela reportaget om bakfoten. Ingen elev som har annorlunda åsikt skulle kastas ut från skolan på grund av det. Däremot handlade det om att man kunde bli underkänd i samhällskunskap om man aldrig under kursens gång ville lära sig demokratins tankar. Självklart är det ingen elev som åsiktsregistreras.
  Ville bara förtydliga hur det ligger till. Jag trivs och är väldigt nöjd med min skola och jag vill inte att det ska spridas osanningar och elaka rykten om den. Kolla gärna på reportaget en gång till på SVTplay.

  SvaraRadera
 3. Se min rättelse och dagens bloggpost.

  SvaraRadera

Upphovsrätt:
Creative Commons License