lördag 12 februari 2011

Assange-affären: tidslinje

Fredag 13/8
KF kommer hem från resa. Assange har fått låna hennes lägenhet. De äter middag.

Natten 13-14/8
KF och Assange har sex. Enligt vittnesmål säger sig KF vara "skitstolt, får världens häftigaste man i säng och som bor i min lägenhet". Och att döma av Assanges vittnesmål hade han ursprungligen räknat med att få sova på golvet eller så, inte att få sex.

Lördag 14/8
Seminarie / presskonferens med Assange på LO arrangerat av KF. Den andra kvinnan, AB, har fått reda på detta och åkt några mil för att kunna träffa Assange, som är hennes idol ("intressant, modig och beundransvärd"). AB lyckas få springa några ärenden och få vara med Assange på efterföljande resturangbesök. Närvarande vittnen uppfattar AB som groupie / stalker.

Assange följer med AB till Cosmonova fär de har sexuellt umgänge under filmföreställningen.

Runt 1900 åker Assange till kräftskiva KF ordnat.

Natten 14-15/8
Närvarande vittnen noterar att KF konfronterar Assange angående att han följt med "random girl" (alltså AB) efter resturangbesöket. Men också att KF och Assange verkar ha "en stark vänskap". KF själv twittrar: "sitta ute kl 2 och knappt frysa med världens coolaste smartaste folk, det är ju amazing! #fb"

Söndag 15/8
AB försöker få kontakt med Assange utan att lyckas.

Måndag 16/8
AB pratar med arbetskolleger som tror att Assange kan ha känt sig dissad av henne och "att bollen istället var hennes". AB lyckas kontakta Assange kommer överens om att träffas.

Sexnatten 16-17/8
AB och Assange "höll på i timmar". AB lider av fobi över sjukdomar och graviditet. Enligt hennes ex är ”frågan om sjukdomar ... central för [AB] och innan de hade sex första gången [hade de gått] och testa[t] sig mot sjukdomar och delg[ivit] varandra testresultaten". Assange ska på morgonen ha penetrerat utan kondom. AB ska ha halvslumrat / sovit. Assange bekräftar kondom, men uppfattar situationen som att AB struntat i misstaget. Men att döma av SMS till AB:s väninnor har kommunikationen mellan Assange och AB kring detta inte riktigt fungerat, eftersom sex utan kondom var "helt otänkbart" för AB enligt ex:et.

Tisdag 17/8
AB sur över att passa upp Assange. Upprörd över kondom-missen (enligt ex:et skulle hon troligen bli mycket "chockad och rädd" om hon haft sex utan kondom). Assange berättar för AB att han haft sex med KF (vilket ytterligare torde förvärra AB:s oro). AB kontaktar bl.a. KF och berättar att hon haft sex med Assange och om kondom-missen. Messar med väninna om hämnd.

Onsdag 18/8
KF berättar för vittne att hon vill Assange ska flytta ut från hennes lägenhet.

Jämför med att vittnen noterat att KF ska ha sett sig som plastmamma åt Assange och sett till att han hade rena kläder, åt, skötte sin personliga hygien o.dyl under veckan han bodde hos henne. Men efter att hon fått reda på AB:s sexnatt, så ska Assange ut.

Och inte bara det, i KF:s numera radera hämndinsruktion i 7 steg anser hon att "En bra hämnd är kopplad till det som gjorts mot dig. Om du till exempel vill hämnas på någon som varit otrogen eller som dumpat dig, så bör straffet ha något med dejting/sex/trohet att göra." Alltså rätt starka åsikter om hämnd för otrogenhet.

18-19/8
Någon gång under denna period blir J2 kontaktad av KF om att AB och KF haft sex med Assange och att Assange dels haft sönder kondom, dels inte använt kondom. Han blir minst sagt förvånad eftersom han inte har intim vänskap med KF.

J2 grubblar över att "sedan finns ändå det här, saker som inte stämmer i historien" för "[samtidigt] fick jag den här funderingen, hur det kunde vara möjligt för om de har sex frivilligt som hon säger, så händer något som hon upplever som ett övergrepp, hur hon ändå gladeligen arrangerar kräftskivor, låter honom bo kvar, delar säng och så vidare.”

Fredag 20/8
KF tar AB till polisen. AB tror att polisen ska ge henne råd om hur hon kan tvinga Assange att testa sig. Har hotat att anmäla Assange om han inte testar sig. Mot AB:s vilja blir detta ett förhör, i vilket KF deltar aktivt, trots att anteckning saknas i förhörsberättelsen. Inga ljudupptagningar finns från förhöret, eftersom förhörande polis struntat i korrekt procedur.

Assange anhålls i sin frånvaro. Expressen slår på stora trumman.

Lördag 21/8
KF anmäler ofredande medelst kondomsabotage.

... och resten är historia.

Se även Idolen, feministen och groupien.

Andra bloggar om , , , , , , .

_____________________
Vidare läsning i urval:

De läckta dokumenten
Idolen, feministen och groupien

Intervju i AB med Assange
Naomi Wolf om fallet Assange (mycket läsvärt, om Naomi Wolf)
Rättegången i England (samling länkar)
Anna Ardin, Julian Assange och rättssäkerheten
Ett rättssystem som uppmuntrar lögner och politiskt manipulation
Politiseringen av sex
Assange och feministerna

The murky politics of sex and consent
Dagarna som förföljer Assange
Korståget mot Assange

Assange-falsskyltad apostel
Hasse Aro
How to smear a hero (ger en inblick i reaktionen utomlands, läs särskilt kommentarerna)
Sex, lögner och läckor - Wikileaks inre liv
Daniel Domscheit-Berg

Reinfeldt 1
Reinfeldt 2
Reinfeldt 3
Reinfeldt 4

Kritik av förhören

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag/siten tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!

Upphovsrätt:
Creative Commons License