fredag 11 februari 2011

Idolen, feministen, och groupien

Idolen, feministen, och groupien. Ja så skulle man kunna beskriva de tre inblandade i triangeldramat kring idolen Assange.

Assange-affären
Ett triangeldrama som är en sorglig historia och en osannolik sörja av mediekåta jurister, selektiva läckor till pressen och en lätt nojjig David (Assange) som retat upp en djävligt stor Goliat (USA). Efter att ha läst de läckta förhören i Assange-affären, ställer jag mig frågan hur i h...e anmälningarna kunde leda vidare. För det är uppenbart av förhören att det inte finns substans i någon av anmälningarna – särskilt efter att ha läst journalisternas (J1 och J2 i det följande) vittnesmål. Så det var inte konstigt att chefåklagare E Finné de 25/8 la ner Assangebeundrarinnans (AB i det följande) anmälan om våldtäkt.

Och med en anmälan med så lite på fötterna, är det är inte heller konstigt att spekulationerna om en sex-fälla i syfte att smutskasta Assange och att den andra kvinnan, den kristna feministen (KF i det följande) skulle vara en CIA-agent, uppstod. Särskilt när överåklagare M Ny beslutade återuppta våldtäktsutredningen den 1/9. Tyvärr är det så att det inte behövdes en fälla, för det svenska rättsväsendet är påfallande asymmetriskt i sin hantering av sexmål mot män. Där förut kvinnor var helt utelämnade och sällan trodda är idag männen det istället. Och vem som än skulle vilja smutskasta Assange har bara haft att tacksamt ta emot gratisgåvan.

Efter att nu ha plöjt de läckta förhörsprotokollen (LFP i det följande) är mitt personliga intryck att det snarare handlar om idoldyrkande kvinnor som velat ta del av berömmelsen och glansen kring idolen / stjärnan / kändisen Assange (J2 vittnade om Assange och kvinnor: "förbluffande anstormning kvinnor", "det tar sekunder"). Groupies helt enkelt. Särskilt AB verka ha sett Assange i ett helgonliknande skimmer ("intressant, modig och beundransvärd") och gjort allt hon kunnat för att få kontakt med honom. Av J2 har AB t.o.m. betraktats som en stalker.

Den andra kvinnan, den kristna feministen (KF), verkar mera ha sett relationen som ett sätt att känna sig viktig och/eller framhäva sig själv. Som hon själv uttryckte det på twitter "sitta ute kl 2 och knappt frysa med världens coolaste smartaste folk, det är ju amazing! #fb". Och som hon ska ha sagt till J2: "[jag] var ju skitstolt, får världens häftigaste man i säng och som bor i min lägenhet".

I slutändan verkar det alltså som det handlar om krossade hjärtedrömmar, helgonglorior som fallit på sned, en opportunistisk man som tackat och tagit emot det som erbjudits, kvinnor som upplevt sig dumpade och slutligen en god dos #prataomdet som skulle ha gjorts med AB (å andra sidan kanske AB:s sjukdoms och graviditets-nojja inte är det första man förväntar sig). Men även en frontalkollision med ”aussie macho culture”, där män är män och kvinnor kvinnor.

Och framför allt, från kvinnornas sida, om en bristande vilja att helt enkelt ta ansvar för följderna av sina handlingar. D.v.s. raggar man upp någon i syfte att leva ut en fantasi, så kanske verkligheten inte stämmer med fantasin? Eller hur! Och då kanske man inte ska anklaga föremålet för sin dyrkan när fantasin går upp i rök i mötet med den krassa verkligheten...

Och det är inte heller vad AB egentligen gjort. Av AB:s, och hennes kompisars vittnesmål att döma, vill hon inte anmäla, och än mindre anmäla för våldtäkt, utan hon ville bara få Assange att testa sig mot könssjukdomar (precis som hon krävt av ex:et: ”frågan om sjukdomar var central för [AB] och innan de hade sex första gången [hade de gått] och testa[t] sig mot sjukdomar och delg[ivit] varandra testresultaten"). För AB insåg också att Assange, efter flera timmars sex, trött och obetänksamt, ja kanske av rent slarv, penetrerat henne utan kondom en gång enligt både AB och Assange. Vilket också skulle förklara varför Assange tyckte att han och AB rett ut frågan (se förhör med Assange och J2), efter att han fått veta hur rädd hon blivit av kondomlösheten.

Men hur kunde detta då sluta med en våldtäktsanmälan hos polisen? Visst, AB pratade med kompis 3 om att hämnas, men ger AB intrycket av att vara den som anmäler i besvikelse över tillfälliga sexkontakter? Att döma av hennes vittnesmål: nej! Men hur enkelt vore det inte av någon annan att utnyttja AB:s osunda idoldyrkan, känsla av besvikelse, fobier över könssjukdom och graviditet (ex-pojkvännen anser att AB skulle bli "chockad och rädd”) och hämndlystnad, för att manipulera henne att agera mot sin vilja.

Så det är i sammanhanget värt att notera att AB i sitt förhör sagt att hon först efter att ha pratat med sina kompisar förstått att hon utsatts för ett övergrepp (LFP: sid 14, 2a stycket under rubriken efteråt). Och att hon känt sig ”överkörd av polisen och andra runt omkring" (LFP: sid 78).

Vem kan "kompisen" ha varit. En hel del pekar på att det var KF. Som kanske genom att utnyttja den påverkbara och kanske inte helt jordnära AB, lett henne framför sig, likt ett får som leds in till slaktaren (d.v.s. polis, media och åklagare), som ett redskap för sin hämnd. För att ge igen på både AB (som hon nedlåtande betraktar som en ”random girl”) och Assange. Alltså precis som KF skrev på sin sajt: "Om du till exempel vill hämnas på någon som varit otrogen eller som dumpat dig, så bör straffet ha något med dejting/sex/trohet att göra."

Det är som taget ur Bibeln. Likt en hämnande ängeln har den försmådda kristna feminist-kvinnan uppenbarat sig för AB. En kvinna som på sin hemsida haft en riktigt gammeltestamentlig plan i 7 steg för hur hämnd ska utkrävas på bästa sätt.

Och mycket riktigt har KF uppmuntrat och stött AB att gå till polisen för "råd". För AB trodde att polisen skulle ge henne råd angående hur man tvingar Assange att testa sig mot sjukdomar. [Vilket bekräftas av AB kompis 3 vittnesmål.] Och inte med automatik upprätta en våldtäktsanmälan. Vilket KF, med tanke på sin bakgrund, definitivt måste ha vetat -- att berättelsen skulle falla under allmänt åtal.

KF har dessutom aktivt deltagit i förhöret med AB utan att detta noterats i det berättande och inte ordagranna förhörsprotokollet. Detta framgår av förhöret med J2 (LFP: sid 56) som berättar att KF ringt honom och sagt att ”nu ha vi varit på polisen och [AB] berättade sin historia och ja eftersom jag satt där, så fyllde jag i med en mening” för ”[att göra AB:s] case starkare”.

Så det är kankse inte konstigt att J2:s journalistiska intuition reagerat när han frågar sig hur KF ”gladeligen arrangerar kräftskivor, låter honom bo kvar, delar säng och så vidare.” och fortsätter ”Så att jag kände att här, det är någonting som inte stämmer." J2 du har rätt, gå på din intuition, för det är något som inte stämmer när KF opåkallat ringt dig upprepade gånger och pytsat ut berättelsen om kondomsabotage etc i små portioner.

Det verkar ju helt otroligt, nästan befängt eller hur? Som taget ur billigaste såpopera. Men efter att ha läst de läckta förhören, så är min känsla av att det är just vad som har hänt. Att detta är den mest sannolika förklaringen ändå. Hur osannolikt det kan verka.

Med tanke på ovan varför återupptog åklagare M Ny överhuvudtaget utredningen om våldtäkt? Ja säg det...

Läckorna och pressen
En annan fråga är om läckan till Expressen var i syfte att smutskasta Assange eller om det som vanligt var någon polis som gjorde sig en hacka (polisen läcker ju som bekant som ett såll i alla högprofil-fall). Den enklaste förklaringen är nog pengar och inte någon CIA-konspiration och allt vad som nu föreslagits. Att nyheten sedan spelat Wikileaks-motståndarna i händerna är bara en följd av den ”saftiga” nyheten. Alla hoppade ju okritiskt på den. Se bara alla bloggar som antingen utgått från att Assange = man = skyldig, eller Assange = Wikileaks = hjälte = oskyldig. Och alla använde Expressen som källa...

Nu är skadan gjord och alla som kan tjäna på att hacka på Assange, vare sig det är av personliga skäl, se bara på de forne vapendragaren Daniel Domscheit-Berg:s kommande bok ”Inside Wikileaks”, eller för att de hatar att bli avslöjade, passar självklart på.

Rättssäkerheten
Och slutligen kommer Assange att få en rättvis rättegång? Tja vem vet. Där förut kvinnor var helt utelämnade och sällan trodda är idag männen det istället. Så det är inte konstigt att Reinfeldts märkliga uttalande om att han ”beklagar att kvinnors rätt och ställning väger så lätt” (och nollkollen på det juridiska) fått Assanges advokater att ifrågasätta om Assange kan få en rättvis och opartisk rättegång.

Hade Reinfeldt pratat om rättvisa inför lagen och allas rätt att betraktas som oskyldiga till motsatsen bevisats hade det varit snyggt. Men här gör han som eliten (?) i övrigt gör: förutsätter att män är skyldiga tills motsatsen bevisats. Rena häxbränningen alltså.

Förundersökningen--Skillnader mellan förhörsprotokollen
Man skulle ju kunna tro att avskrifterna av förhören gjordes exakt och korrekt från ljudband, eller hur? Inte så! Förhören med KF och AB och deras kompisar är inte återgivna som de hölls, utan är sammanfattade som berättelser. I AB:s fall t.o.m. med med små fina kapitelrubriker likt en kort novell.

Hur pålitliga är dessa förhör då? Särskilt det viktiga och långa förhöret med AB (som AB inte läst eller godkänt vid tidpunkten för det fax som utgör läckan) har allvarliga brister: det faktum att inga uppgifter finns om KF:s närvaro och påverkan av förhöret. Jämför dessa med förhören med journalisterna och Assange, där fråga-svar återges i stort sett ordagrant. Tolkningen lämnas där till läsaren och rätten utan att ha filtrerats genom polisen som skrev förhörsberättelserna.

Ytterligare några tekniska aspekter som förvånade mig är att alla handlingar har samma diarienummer och saknar individuell unik identitet. Detta kan tyckas som en struntsak, men hur ska man kunna skilja på originalhandlingar och ev. ändringar om ingen löpnummerserie finns som håller ihop handlingarna i samma akt/ärende. Varför diarieförs inte varje förhör? Alldeles för lätt att manipulera en utredning på det viset.

Översikt över förhören med mina kommentarer
KK Upprättat anmälan för sexuellt ofredande medelst 'kondomsabotage' (100821 1131-1220, 0201-K246336-10). AB Upprättat anmälan för våldtäkt (100820 1621-1840, 0201-K246314-10)

Av protokollen framgår att AB och KF haft frivilligt sexuellt umgänge med Assange och att ingen våldtäkt har förekommit. Dessutom framgår att AB är pedantiskt noggrann med kondom för att skydda sig mot graviditet och sjukdomar, och att KF också krävt kondom. Föga förvånande påstår båda att Assange helst velat slippa kondom. KF påstår även att Asange begått 'kondomsabotage'. Han ska ha dragit ut sitt organ, haft sönder kondom och sedan fortsatt samlaget.

Kondomsabotage-påståendet är rätt märkligt, ja rent av absurt. Om Assange avbrutit samlaget mitt i är nog sannolikheten större att kondomen suttit illa och, hmmm, rättats till. Rätt absurd fetish annars: att använda trasiga kondomer för att i smyg befrukta kvinnor...

Dessutom ska Assange ha hållit i KF:s armar vid något tillfälle under akten. Förhören med journalisterna (de ende utan personliga band till KF) ger däremot en helt annan bild. Att KF pysslade om Assange och inte var upprörd eller skrämd av honom. KF ska ha sett sig som plastmamma åt Assange och sett till att han hade rena kläder, åt, skötte sin personliga hygien o.dyl under veckan han bodde hos henne (LFP: sid 42). Men också att hon känt sig försmådd till förmån för en "random girl", d.v.s. AB.

Förhören med kompisar, kollegor, f.d. pojkvänner och syskon tillför i sak inget. Bortsett från detaljen att AB som sagt varit mycket noggrann med kondom för att skydda sig mot graviditet och sjukdomar.

Generellt sett är ger kondomsabotage-historien mig intrycket av att ha repeterats och planterats hos valda personer, medan det enstaka kondomlösa samlaget (i en rad av flera med kondom) är bekräftat.

Sammanfattning av förhören
1) Den kristna feministen (KF) och hennes vänner
Fredag 13/8
[Assange har fått bo hos henne]
Äter middag med A, sedan te hos henne. Assange gör sexuella närmande, vilket hon till en början välkomnar. Varefter allt går fort och Assange sliter av henne kläderna och tvingar på sig henne med milt våld. [Motsägs av J2 och J1 vittnesmål om KF:s beteende mot Assange efter den påstådda händelsen.]
Assange använder kondom enligt KF:s önskemål och KF kontrollerar att den sitter på på rätt sätt. De har nu sex och hon "vill få det överstökat". [Motsägs av J2 vittnesmål om att KF sagt att hon ”var ju skitstolt, får världens häftigaste man i säng och som bor i min lägenhet”.]
Tycker A strular med kondom. Kontrollerar på nytt att den sitter på. De har mera sex. Anser att A med flit haft sönder kondomen och beter sig skumt. [Motsägs av vittne J2, se ovan. Och vittne J1 som under lördagen upplever att KF och Assange har en stark vänskap.]

Lördag 14/8
Assange bor kvar hos henne. Kräftskiva för Assange "Julian vill gå på kräftskiva, nån som har ett par lediga platser ikväll el imorgon? #fb". Skivan blir hos KF som tycker att: "sitta ute kl 2 och knappt frysa med världens coolaste smartaste folk, det är ju amazing! #fb"

Onsdag 18/8
Uttrycker till J2 att hon tycker Assange ska flytta ut. [Vet nu att Assange haft samlag med ”random girl”, d.v.s. AB.] [Assange flyttar ut fredag 20/8.]

Förhör 100907 med kompis 1 till KF. Tillför i sak inget. Kompisen upplever först att KF haft en "galen helg" [Vilket bekräftar J2:s vittnesmål], sedan att KF ansett att Assange sabbat kondomen med flit och varit sexuellt egoistisk.

Förhör 100908 med kompis 2 till KF . Bekräftar att KF och Assange haft sex etc. KF ska ha sagt att Assange var "det sämsta ligg hon någonsin hade haft" och att kompis 2 "kunde ta honom". [Så KF vill skänka smyg-kondomsabotören till sin bästa kompis. Hatar KF sin bästis eller är det så att tidsagent Assange ännu inte saboterat kondomen... Agerandet är f.ö. i linje med J1:s påstående om att vissa av KF:s kompisar är lika chauvinistiska som de mest chauvinistiska männen, fast på "den feministiska skalan"]. Kompis 2 uppfattade Assange som raggig och att han velat följa med henne hem. Bekräftar att KF kommit överens med AB om att anmäla Assange.

2) Den Assangebeundrande kvinnan (AB) och hennes vänner
Lördag 14/8
Sökt upp Assange för att han är "intressant, modig och beundransvärd". Hjälpt till på ett föredrag Assange hållit på LO och sett till att bli bjuden på mat med Assange och andra efter föredraget. Småpratat med Assange under måltiden och tyckt han flirtat med henne. Båda besökte sedan beundrarinnans arbetsplats och en filmföreställning på Cosmonova där de hånglat, pettat och smekt varandra.

[Assange går sedan på kräftskiva hos KK lör/sön kväll/natt.]

Söndag 15/8
Försöker nå Assange under dagen. Inget svar.

Måndag 16/8
Pratar med arbetskolleger. De anser att Assange kan ha känt sig dissad av henne och "att bollen istället var hennes". Kontaktar Assange igen och de kommer överens om att ses. Träffas. Sitter vid vattnet vid Munbroleden och hånglar och pettar. Åker hem till henne.

Tisdag 17/8 (natt)
Har sex. "Höll på i timmar" och Assange kan "inte riktigt få erektion". Assange somnar tvärt och hon känner sig avvisad. Har sex igen när han vaknar. Somnar igen. Har mera sex. Frukost [känner sig som uppasserska enligt kompis]. Mera sex. Assange har trätt på kondom en slarvigt: "endast över ollonet". Somnar till. Assange ska ha haft samlag utan kondom. Hon blir orolig över att få barn. Får reda på att A haft sex med den KF.

Assange åker till Stockholm.

AB sjukanmäler sig och städar och tvättar. Pratar med sin kompisar [kontaktar bl.a. KF] och ”[förstår] att hon utsatts för brott". Genomgår våldtäktsundersökning på SÖS.

Förhör 100908 med kompis 1 till AB. Bekräftar i sak AB:s berättelse. Påstår att AB påstått att Assange vill göra kvinnor med barn.

Förhör 100913 med kompis 2 till AB. Bekräftar i sak AB:s berättelse. Påstår att AB aldrig har sex utan kondom för att på så sätt skydda sig mot graviditet och sjukdomar.

Förhör 101006 med AB:s bror. Bekräftar i sak AB:s berättelse. Och hennes oro för sjukdomar. Framgår även att hon fått bromsmediciner mot HIV.

Förhör 101022 med AB:s ex. Bekräftar ett det "var mycket viktigt" med kondom för AB för att skydda sig mot graviditet och sjukdomar. Bekräftar "att frågan om sjukdomar var central för [AB] och [att de] innan de hade sex första gången [gått] och testa[t] sig mot sjukdomar och delg[ivit] varandra testresultaten". Sex utan kondom var "helt otänkbart" för AB. Bekräftar att AB sannolikt skulle ha blivit mycket "chockad och rädd" om hon haft sex utan kondom [eller trott att hon haft sex utan kondom]. AB berättade för ex:t att hon "inte kunde förstå hur en företrädare för Wikileaks som gör så mycket gott kunde vara så respektlös [mot] en annan person".

Förhör 101027 med kompis 3 till AB. Bekräftar att AB varit betagen i Assange. Att AB och Assange "hånglat loss" under bion. AB ska ha skickat SMS om att det hade varit dåligt sex med Assange. Att AB varit förbannad på att Assange ville bli uppassad. Och att AB varit "mycket orolig över att hon skulle ha smittats". Dessutom påstår hon att Assange sagt att ev. barn skulle kallas Afghanistan och att han i så fall skulle betala AB:s studielån. Messat om "att de ska komma på en bra hämnd". Betonar att AB:s avsikt var inte att anmäla för våldtäkt utan att tvinga Assange att testa sig mot könssjukdomar och att AB blivit "överkörd av polisen och andra runt omkring".

3) Journalist 1 (J1)
[Känner inte KF eller AB, utan träffar båda i samband med Assanges besök i Sverige. Har gjort en intervju med Assange. Känner till J2 via yrket.]

Anser att Assange väcker kändisintresse hos tjejer. Att kvinnor svärmar runt Assange och att han är ”en ohygglig kvinnomagnet”. Vidare att tjejer "gjorde allt för att liksom hamna i säng med honom". Upplever under och efter kräftskivan att KF och Assange har en stark vänskap.

Vidare att KF är JA:s plastmamma och tar hand om honom och hans tvätt, att han äter ordentligt. KF ska ha sagt att JA är lite dålig på hygienen. Nämner vidare att han i 3e hand fått uppgift om att AB ska gå till polisen om inte Assange HIV-testar sig. Jättechockad över att historien kommit ut så snabbt (efter att han alltså fått info per telefon om AB:s anmälan) och att åklagaren tagit tag i det så snabbt och att det sedan lika snabbt lagts ner.

Polisen frågar om Assanges kvinnosyn. Journalisten finner inget konstigt där, men noterar att vissa av de kvinnliga kompisarna till KF hade en märklig syn på män. Att de blivit lika chauvinistiska som de mest chauvinistiska (felstavat ”shovenistiska” i utskriften) männen, fast på "den feministiska skalan". Att de "pratar om män som sexuella redskap" som "inte behövs för intellektuella samtal". Han har stött på detta "framför allt inom universitetsvärlden". (LFP: sid 47)

4) Journalist 2 (J2)
[Känner inte KF eller AB, utan träffar båda i samband med Assanges besök i Sverige. Känner till J1 genom yrket.]

Under hela förhöret framgår det att Assange, alla gånger J2 pressat honom, med emfas betonat att han inte väldfört sig på kvinnorna.

Blir plötsligt kontaktad av KF som berättar dels att AB haft frivilligt sex med Assange, men att denna inte använt kondom vid något tillfälle och, dels att KF själv haft sex med Assange, varvid Assange ska ha haft sönder kondomen. J2 är mycket förbryllad över detta plötsliga samtal om intima detaljer. [De är inte nära kompisar, bara affärskontakter.] Kontaktar omedelbart Assange som blir helt chockad och förstår ingenting.

Bekräftar att KF bestämt att hon och AB ska gå till polisen och berätta vad som hänt. De vill att Assange ska HIV-testa sig annars så anmäler de honom. Nämner att Assange har pratat med AB och tror att allt är överspelat. Framgår även att KF deltagit i förhöret med AB och även yttrat sig under detta [vilket som jag tidigare nämnt inte uppges i protokollet från förhöret med AB].

J2 tycker att Assange är lite av ett rockstjärnefenomen. Attraherar många kvinnor: "världens kändaste man...", ”den övervägande majoriteten av kvinnorna som har kommit i närheten av honom har fallit pladask", "de blir helt förtrollade ... verkligen", "förbluffande anstormning kvinnor", "det tar sekunder" Vilket Assange ibland dragit nytta av.

Framgår att KF sagt till J2 att hon "var ju skitstolt, får världens häftigaste man i säng och som bor i min lägenhet". KF har kontaktat J2 och erbjudit Assange att bo i hennes lägenhet i samband med att hon vill att J2 hjälper till med besöket i Sverige. I samband med lunch på lördag träffar J2 AB och förstår att hon "är en av de här, man kan kalla dem för groupies eller stalkers eller de som attraheras av hans stjärnglans då". Bekräftar att KF ordnar kräftskiva åt Assange och att AB satt bredvid honom under lunchen: "där sitter en person som är förtjust i Julian".

Noterar att KF är missnöjd med att Assange försvunnit mitt i natten. KF har sagt till Assange att "jag vaknade och så var du borta ur sängen och jag kände mig dumpad" under kräftskivan och att KF skojat om att Assange försvunnit med en "random girl" [alltså AB – KF var med andra ord skitsur på Assange för att han inte var hennes exklusiva egendom]. Bekräftar att Assange bara skulle ha bott hos KF tom 13/8, men att han sedan fick bo kvar. Dock ska KF ha uttryckt att hon vill att Assange skulle flytta ut på onsdagen (18/8). [Assange flyttade den 15e.]

Noterar om KF att "det som var ganska tydligt då det var att hon gav en bild till mig" och "att den bilden inte var riktig" [jag tror att J2:s instinktivt snappat något här] och fortsätter "blev jag då förbluffad över att det är en helt annan bild plötsligt ... [men] ... en kvinna som är utsatt vill man tro på, på något vis".

Och sedan tänker han till för "[samtidigt] fick jag den här funderingen, hur det kunde vara möjligt för om de har sex frivilligt som hon säger, så händer något som hon upplever som ett övergrepp, hur hon ändå gladeligen arrangerar kräftskivor, låter honom bo kvar, delar säng och så vidare.” och fortsätter igen med tanken ”att jag kände att här, det är någonting som inte stämmer." Samtidigt som han har en känsla av att hon är "trovärdig". Vidare säger han, att när KF berättade att hon och AB haft sex, inte blivit utsatt för ett övergrepp och att hon hängde med AB som stöd inte att hon hade ett ärende. Och återigen att KF uttalat sig under förhöret med AB för att göra "caset starkare". [Men vad sa KK då. Det finns inget om det i förhöret med AB.] (LFP: sid 63)

Nämner återigen att han upplever KF som trovärdig men att "sedan finns ändå det här, saker som inte stämmer i historien".

[Kan inte låta bli att citera en populär bok om kvinnliga socipater (psykopat i vardagligt tal): ”an early warning sign is that you suspect she is too good to be true. She probably is... She is capable of being furious if she is ignored or is not given what she wants. She has mastered the art of expressing an opinion so forcibly and convincingly that it takes on the appearance of being a fact."]

I slutet på förhöret nämner J2 att Assange bekräftat att kondom saknats vid något sex-tillfälle med AB.

5) Julian Assange
[Känner inte KF eller AB, utan träffar båda i samband med besöket till Sverige. Har mött J1 i samband med intervju tidigare i år.]

[Verkar ha svårt att förstå frågorna under hela förhöret. Dålig tolk eller bara så osannolika anklagelser att han är i chock.]

Förhöret är första gången han får höra om anklagelsen om 'kondomsabotage'. KF har inte nämnt en sprucken kondom någon gång under hela vecka de bott ihop.

Säger att det inte är sant att han "avsiktligen förstört en kondom under samlag". Nojjar över att förhöret ska läcka till pressen [ja han vet ju hur lätt saker läcker, hmm...]. Blev för första gången anklagad 20/8 av KF för att medvetet ha haft sönder en kondom under samlag. Bekräftar att han och KF sovit i samma säng i en vecka och haft sexuellt ungänge från "fredagen den 13:e, ett par dagar". Och samlag alltid med kondom upprepade gånger den 13: och 14e. Vid ett tillfälle ska KF ha påpekat att det blivit en blöt fläck i sängen. På direkt fråga bekräftar Assange att han vanligtvis, men inte alltid, använder kondom. Sedan frågar förhörsledaren vad han brukar göra med kondomer [efter sex]. Assange svarar att han inte har "speciella rutiner för vad [han] gör med kondomerna". [Jag anar sarkasm här.]

Konstateras att KF före anmälan inte kritiserat Assange för något. Det var "bara en vanlig natt". Sedan följer slarvigt skrivna meningar där bl.a. Assange nämner att KF fått två orgasmer och att de inte haft flera samlag [efter den den 14:e] men utfört "andra sexuella handlingar". Och att de inte druckit alkohol i samband med sexet eller varit berusade. Nämner att han vid något tillfälle velat ha mera sex, men att KF inte velat.

KF tog initiativet till sex. Assange hade utgått från att han annars skulle ha fått sova på golvet eller så. Erbjuder sig att fortsätta bli förhörd.

2011-02-12 00:43 Korrigeringar av text, stavning och grammatik.
Andra bloggar om , , , , , , .

_____________________
Vidare läsning i urval:
Anna Ardin, Julian Assange och rättssäkerheten
Ett rättssystem som uppmuntrar lögner och politiskt manipulation
Assange-falsskyltad apostel
Dagarna som förföljer Assange
The murky politics of sex and consent
Sex, lögner och läckor - Wikileaks inre liv
Hasse Aro
How to smear a hero (ger en inblick i reaktionen utomlands, läs särskilt kommentarerna)
Intervju i AB med Assange
Naomi Wolf om fallet Assange
Rättegången i England (samling länkar)
Om våldtäkt
Bianca Jagger om Assange-affären

KF:s hämndinstruktion
(3) "Proportionalitetsprincipen"
"Kom ihåg att hämnden inte bara ska matcha dådet i storlek utan även i art. En bra hämnd är kopplad till det som gjorts mot dig. Om du till exempel vill hämnas på någon som varit otrogen eller som dumpat dig, så bör straffet ha något med dejting/sex/trohet att göra."

(4) [Brainstorma]
"Gör en brainstorm kring lämpliga åtgärder för kategorin av hämnd du är ute efter. För att fortsätta exemplet ovan så kan du paja ditt offers nuvarande relation, fixa så att dennes nye partner är otrogen eller se till att han får en galning efter sig. Använd din fantasi!"

(5) [Var systematsik]
"Tänk ut hur du kan hämnas systematiskt. Kanske kan en serie brev och foton som får den nya att tro att ni ännu ses bättre än bara en stor lögn vid ett enstaka tillfälle?"

(6) [Planera]
"Ranka dina systematiska hämndscheman från låg till hög i termer av troligt lyckat genomförande, krävd insats från dig samt grad av tillfredsställelse om du lyckas. Den ideala hämnden ligger givetvis så högt som möjligt i dessa staplar, men ofta kan en ökad insats av arbete och kapital ge säkrare output för de andra två, egentligen viktigare, parametrarna."

(7) [Agera]
"Skrid till verket. Och kom ihåg vilket ditt mål är medan du opererar, se till att ditt offer får lida på samma sätt som han fick dig att lida."

2 kommentarer:

  1. Jag gillar det du skriver. Jag vill bara nämna en sak för dem som fortfarande tror på hypotesen att det skulle vara en sexfälla, en "honeytrap". Inte för att jag tror på det själv även om jag håller möjligheten öppen. Jag undrar varför ni stirrar er blinda på kvinna AA när den verkligt suspekta kvinnan är SW? Hon som kommer från ingenstans och ingen känner. En "groupie", ett fan av Assange som dyker upp från ingenstans och lyckas, trots att ingen känner henne, manipulera sig in i en för henne själv okänd bekantskapskrets. Slutligen hamnar hon i säng med Assange i säng och det är med henne som som det påstås att det allvarligaste brottet begås. Beteendemönstret är exakt det som kan förväntas av en kvinna med avsikten att fånga Assange i en sexfälla.

    Själv ser jag tre offer - Assange och de två kvinnorna. Förövaren är "rättstaten" Sverige.

    SvaraRadera
  2. I mitt inlägg är AA lika med KF (Kristen Feminist?)och SW lika med AB (Assange Beundrare?).

    SvaraRadera

Upphovsrätt:
Creative Commons License