tisdag 22 februari 2011

Förhören och verkligheten

[Uppdatering 110224: ja så har den engelska rätten beslutat (för att vara ett så torrt dokument så är det nog ett av de snyggast skrivna och logiska engelska alstren jag läst på länge, vilken tjusig engelska) att Assange kan utlämnas till Sverige. Ska bli intressant att se hur många överklaganden det blir innan cirkusen fortsätter i Sverige. Lagt in lite länkar från svenska tidningar i slutet av inlägget.]

Idag, på DN:s ledarsidor, finns en stort upplagd artikel om Assange, kvinnorna, det påstådda kondomsabotaget och förhören. Trots att förhören är på 100 utskrivna sidor inkl formalia, verkar skribenten inte ha läst mer än en några lösryckat fraser. Återigen upprepas de obevisade påståendena om en trasig kondom. Återigen ignoreras alla förhörsuppgifter som talar för Assange eller emot kvinnorna. Återigen är mannen att betrakta som skyldig tills motsatsen bevistas.

Ja, en kondom har hittats på golvet hos den kvinnliga feministen (KF i det följande). Den var trasig. Ingen vet när den hamnade på golvet. Inget vet vem som lämnade den på golvet. Ingen vet hur den har gått sönder. Den kan ha varit defekt. Den kan ha trampats på. Den kan vara från ett helt annat tillfälle. Den kan ha lagts dit i efterhand som hämnd.

Uppdatering 110224: Och med tanke på att det enligt SKL-utlåtandet inte finns spår av slidsekret eller sädesvätska, sperma etc. så verkar ju kondom aldrig ha kommit i kontakt med en kropp över huvud taget. Märkligt med tanke på att den enligt Assanges vittnesmål använts i flera timmar (se LA:s kommentar).

Så grad +2 betyder ingenting annat än att forensikerna lyckats slita isär en kondom. (Försök själv f.ö., det är en inte särskilt diskret syssla. Särskilt mitt under ett samlag...)

Och framför allt, vem låter kondomer drälla runt på golvet i en vecka? Bläää. (Uppdatering 110224: F.ö. extra märkligt eftersom KF i förhören klagar på att Assange inte spolar i toaletten eller sköter sin hygien och att hon får plockar upp efter honom. Se Medborgare X kommentar.)

Och vidare. Om man nu löser förhören med de opartiska vittnena så framgår det att KF var "skitstolt", för att hon "får världens häftigaste man i säng"... Dessutom att hon pysslar om honom fram till dess att hon får reda på att en annan kvinna har haft sex med Assange. Efter det ska Assange ut ur lägenheten.

Så fråga dig, vad är mest sannolikt: att Assange har en kondomsabotage-fetish i syfte att befrukta one-night stands, eller att det inte har hänt och att skälen till anmälan är andra. Hämnd kanske? För KF skrev så här på sin sajt (numera raderat) om sexhämnd: "Om du till exempel vill hämnas på någon som varit otrogen eller som dumpat dig, så bör straffet ha något med dejting/sex/trohet att göra." Kanske inte kul att bli ovän med KF, eller hur?

Och det kan ju också vara bra att veta att förhören med kvinnorna gjordes av en kompis till KF, som dessutom är med i samma parti och kristen feminist hon med. Att förhören av någon anledning inte bandades. Att det inte framgår av förhörsberättelsen med AB, att KF tagit aktiv del i förhöret.

Vad gäller den andra kvinnan som beundrade Assange (AB i det följande), och som betraktats som groupie eller stalker av andra vittnen, så ansåg hon inte att hon utsatts för något brott. Utan hon betonar i sitt förhör att avsikten var att tvinga Assange att testa sig mot könssjukdomar.

AB tycker själv att hon blivit "överkörd av polisen och andra runt omkring".

Inte så konstigt att AB inte tycker att ett brott skett. Hon har frivilligt sökt upp Assange. Hon har frivilligt gjort allt hon kunnat för att få ihop det med honom. Och när hon till slut får hem Asange är han uppenbarligen trött. Han orkar inte med sexet till en början, utan är så trött att han inte får till det och somnar tvärt.

Sen vaknar han, de har sex, sover, vaknar, har sex, sover, vaknar, har sex, sover, vaknar. Ja du fattar. Och slutligen något misstag med kondomen sista gången då båda inte direkt är särskilt vakna eller alerta. Ska man utgå ifrån att två sömndruckan människor ska ha full koll på varandra sjuttioelfte gången de vaknar till och har sex? Är du alltid pigg? Har du aldrig somnat ifrån sexet? Etc etc.

Trodde inte det.

Varför reagerade AB som hon gjorde då? Därför att hon inte bara var normalt försiktig i sitt kondomkrav. Hon har även två fobier. Den ena mot könsjukdomar och den andra mot oönskad graviditet. Bakteriofobi och tocofobi. Så pass allvarlig fobi att hon krävde att en tidigare pojkvän skulle testa sig mot könssjukdomar innan han ens fick ha sex med kondom.

Hur stor tror du att sannolikheten är att Assange fattat hur illa det var? Kan man förvänta sig att han fattar att ännu en i raden av alla groupies som kastat sig för hans fötter har fobier som ställer till det? Tror inte det.

Och hur stor är sannolikheten att AB lyckats beskriva sina fobier på ett begripligt sätt genom dimmor av berusande beundran? Jävligt låg tror jag. Så det blir Katastrof. För de har inte #pratatomdet tillräckligt bra.

Och allt står i förhören, eller går att ana sig till genom desamma. Så tack DN för en usel artikel som inte sprider någons som helst klarhet, utan bara samma lögner som tidigare.

Se även Idolen, feministen och groupien.
Se även Assange-affären: tidslinje.
Se även Kvinnors Assangedyrkan
Se även Assange och den kristna feministen
Se även Den vite riddaren i skinande rustning

Andra bloggar om , , , , , , , , .
________________________________
Vidare läsning i urval:
De läckta dokumenten
Intervju i AB med Assange
Naomi Wolf om fallet Assange (mycket läsvärt, om Naomi Wolf)
Artikel om Karl Rove och Assange av Naomi Wolf
Anna Ardin, Julian Assange och rättssäkerheten
Ett rättssystem som uppmuntrar lögner och politiskt manipulation
Politiseringen av sex
Assange och feministerna


Pressen om utlämningsbeslutet den 24/2
Assange utlämnas till Sverige (DN)
Assange utlämnas till Sverige (Expressen)
Assange til motattack (Expressen TV)
Assange ska utlämnas
Assange överlämnas till Sverige

3 kommentarer:

 1. KF beklagar sig dessutom i förhören att Assange inte spolar i toaletten och inte sköter sin hygien. Att hon får vara som en mamma för honom som plockar upp efter honom och som tvättar hans kläder. Är det inte lite konstigt att hon då inte plockar upp en använd kondom och kastar den? Istället låter hon den ligga och skräpa på golvet en vecka. Hur väl rimmar det med hennes påstående att hon plockar upp och håller rent efter Assange?

  SvaraRadera
 2. Ur förhöret med Assange:

  <>
  FL: Sedan sa du att ni hade sex, hade ni mer sex den natten?

  JA: Vi tog åtskilliga pauser och så började vi om, med samma kondom.

  FL: Så att det var ett utdraget samlag?

  JA: Ja.

  FL: Hur lång tid uppskattningsvis?

  JA: Några timmar, jag är osäker på hur många.
  <>

  Mhm...några timmar sex med samma kondom. Man kan säga så här, med vetenskapligt stöd: Vid normal användning av kondom är det bara en tidsfråga innan den "slits" sönder. Hur många har testat att använda SAMMA kondom i timmar?! Och till er som har gjort det - hur länge höll kondomen?

  Jag undrar om kondomen - som trots att den i timtal varit i kontakt med både en mans sperma och en kvinnas slidsekret mm inte har något DNA på sig - är punkt nr. 8 på AA´s egna ännu opublicerade lista på (olaglig) hämnd?

  SvaraRadera
 3. LA och Medborgare X: huvudet på spiken. Hur kan någon som är så noggrann med hygien ha missat en kondom. Och hur kan en kondom som använts i timmatal sakna DNA eller slidsekret. Två viktiga frågeställningar som ni tar upp. Tack. Inte undra på att åklagare Finné la ner utredningarna.

  SvaraRadera

Upphovsrätt:
Creative Commons License