onsdag 10 juni 2009

Kallt som fan. Och?

Maggie ältar som vanligt på om att oväntat väder bevisar att växthuseffekten inte existerar. Gud vad tjatigt. Som jag nämnt tidigare bevisar korta tidsserier ingenting. Långvariga klimatförändringar går enbart att utläsa ur långa tidsserier. 100 till 1000 år. Vilket ju är lite trist för oss människor eftersom vi gärna vill ha bevis här och nu.

Seriös forskning tar hänsyn till detta problem så gott det går, men de klimatförnekande seloterna låter sig inte hindras av sådana petitesser. De drar sina felaktiga slutsatser glatt varenda gång vädret inte är som de tror det ska vara.

Hur kan man övertyga den som tror månen är en stor ost om motsatsen? Det går inte.

F.ö. detta är en helt normal juni av den kalla och regniga sorten. SMHI beskriver kort och koncist skillnaderna mellan normalkalla till normalvarma månader i faktablad nr 11.

090613: Med anl. av kommentaren. Se även "Varmare eller kallare...".

Andra bloggar om , ,

2 kommentarer:

 1. Ett berömt temperaturdiagram över världstemperaturen sträcker sig från 1957 till 1996. Sammantaget finns ingen tendens vare sig mot högre eller lägre temperatur.
  Men det behövdes något som satte fart på Kyotoavtalet, varför tidsskriften Nature lät Ben Santer plocka ut åren mellan 1964 till 1987 i presentationen. De åren steg temperaturen, 1964 var ett riktigt köldår och passade som utgångspunkt för att presentera en tempkurva med ett skrämmande uppåtriktat streck. Åren efter -87 föll temperaturen ordentligt, enligt HELA diagrammet.

  Att presentera statistik genom att välja ut data som passar den tes man driver kallas "att ljuga med statistik", och är i mina ögon bedrägeri.

  När jag en gång för inte så länge sedan fick ögonen på just detta bedrägeri så började det sakta gå upp för mig att det var hysterin kring "klimatförändringarna" som ar människoskapad, inte klimatförändringarna.

  Klimatförändringarna kör sitt utan att låta sig påverkas. Precis som människorna kör sina undergångångsdrömmari utan att låta sig påverkas av verkligheten, det må gälla
  "Jesuskommersnartärduredo" (år 100 - år ????) eller
  "polernaväxerochvikommerattfrysaihjäl" (1965-1975, c:a) eller
  "polernasmältervikommerattdrunkna" (1988- ????).


  Börje

  SvaraRadera
 2. Ett berömt temperaturdiagram...
  Se som sagt även mitt inlägg "Varmare eller kallare".

  SvaraRadera

Upphovsrätt:
Creative Commons License