onsdag 10 juni 2009

Maximal genomströmning

För drygt en vecka sedan skrev jag om antibiotika och varför recept är ett bra sätt att snabbt avpollettera en patient. Med anledning av artikeln om bonusläkarna i DN så tål delar av inlägget att upprepas.

"...ett recept är det enklaste sättet för en läkare att bli av med en patient. ...när målet är maximalt antal "slutbehandlade patienter", d.v.s. utkickade ur mottagningsrummet, per timme, så är det mycket enklare att låtsas lyssna och skriva ett recept. Man så att säga viftar med trollstaven och ger intrycket av att göra något. Mer för att själv känna sig duktig än för att pat så vill.

...Man tittade lite förstrött i halsen och kanske näsan och gav på så sätt sken av att göra något -- lite hokus pokus helt enkelt -- och sedan drog man till med det klassiska receptet och kunde snabbt avpollettera pat.

...och sedan föreslå att boka in en "återkontroll" om 4-5 dagar, och samtidigt be pat ringa om "situationen plötsligt förvärras". Trolleri trollera två färdigbehandlingar på en patient. Tjusigt för byråkraterna på landstinget. Och pengar till vårdcentralen."

En vårdcentral som delar vinsten med läkaren genom vinstdelning genom en bonus per patientbesök.

Andra bloggar om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag/siten tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!

Upphovsrätt:
Creative Commons License