onsdag 7 oktober 2009

Kriminella och lata poliser?

Senaste månaderna har media berättat om poliser som sålt information till kriminella, drivit porrklubb, berättat om utredningar för kriminella vänner. Dessutom att de mest pillar naveln och inte ens utreder brott där gärningsmannen t.o.m finns på bild och är känd :-0 Idag har DN en stort uppslagen artikel om poliser som misshandlar på sin fritid, kör rattfulla etc och i Gomorron Sverige i SVT1 berättar man om fallet Johan. Johan dog av andningsstillestånd i polispiketen till följd av ett polisingripande.

Det påtagliga är att poliser på sin fritid misshandlar kvinnor och män i mycket oftare än samhället i genomsnitt. Trots detta sitter en representant för polisutbildningarna (Ch Nyberg, studierektor på Polishögskolan) och påstår att man avskiljer olämpliga. Ännu absurdare är polisförbundets agerande att försöka hindra att misshandelsdömda poliser avskedas (DN).

Min stillsamma fundering är om man gör stickprov för missbruk anabola steroider och andra droger hos poliser?

Som polis måste man acceptera att högre krav ställs på vandel och besinning. De har fått ett förtroende att använda våld. När detta missbrukats ska man åka ut. Inga förmildrande omständigheter får finnas i detta fall. En tydlig signal som skulle strama upp kåren. Och med tanke på vad Expressens ledare skrev om fallet Johan så verkar bara en sak kvarstå för poliskåren: ”Riv upp, gör om, gör rätt!”

Andra bloggar om , ,

Uppdaterad 21:16

1 kommentar:

  1. Varför tror du en del blir polis? Var det inte i "clockwork orange" som halva gänget blev poliser - och den andra blev offer för psykologer. Mvh LW

    SvaraRadera

Upphovsrätt:
Creative Commons License