måndag 22 februari 2010

De små stegens tyranni

Och så är han igång igen -- medieindustrins torped. Först lyckas han driva igenom en lag som upphäver all rättssäkerhet för den enskilde medborgaren, eftersom ingen har råd att föra en civilprocess mot en miljardindustri. Och nu är det dags för nästa steg eftersom behovet av att fullständigt kontrollera slaven, f’låt ”kunden”, är omättligt.

För du ska inte tro att du ska få äga en film! Nej, marknaden ska totalkontrolleras och du ska enbart få hyra det du trodde du köpt. Därför måste all hål som riskerar att fri företagsamhet och uppfinningsrikedom undandrar en, om än väldigt liten, del av kontrollen över vad du handlar, täppas till för gott. Det handlar inte om pengar, det handlar om total och fullständig kontroll i ett osunt och korrupt beroende mellan politiker och företagen som föder dem (syftar särskilt på USA och ACTA).

Speciallagar och specialpolis ska förhindra att medieindustrin någonsin ska riskera utsättas för konkurrens, så att en överklass av livstidsparasiter i all evighet ska gödas av mina och dina pengar. Medieindustrin och herr P tror sig utsedda av gud att förfoga över menigheten efter eget tycke ock skön (alltså som sina små penningslavar som ska utpressas på varenda krona).

Det är helt enkelt hög tid att riva upp upphovsrätten. Att göra om den och göra den rätt (Heja Piratpartiet ;-) Rätt, som i mitt tycke är max 5-10 års ensamrätt efter att ett verk publicerats till allmänheten, eller max 3 år efter upphovsmannens död för av denne opublicerade verk. Därefter ska alla verk vara fria för okommersiellt bruk, resp omskapande. Men eftersom jag känner mig generös anser jag att upphovsmannen kan får ytterligare 10 års skydd ifall verket utnyttjas kommersiellt efter de första tio åren. Men sen är det stopp. fullständigt och absolut totalstopp.

Andra bloggar om , , , , , , , , , .
______________
Se även Musikbranschen varnas för varningsbrev

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag/siten tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!

Upphovsrätt:
Creative Commons License