torsdag 17 september 2009

Radikala konformister

När jag öppnade DN idag och såg debattartikeln från KD (Göran Hägglund) tänkte jag "suck ännu en allt annat än dråplig drapa om moraliskt förfall". Sedan blev jag nyfiken av rubriksättarens ordval: "den nya överheten". Kanske ändå något att läsa på tåget?

Och döm min förvåning när konformisternas konformist. Överherren över det traditionella samhällets ideal plötsligt tar till orda, om än försiktigt, mot de radikala konformisternas värdenihilistiska politiska korrekthet. En milstolpe i svensk politiskt samtal (?) när plötsligt allt dravel om postkoloniala strukturer och den andre inte åberopas till relativistiskt försvar för minoriteters etniska rätt att förtrycka och avvisa demokrati och jämlikhet.

Den politiska korrektheten som dikterar att:
  • att tänka politiskt korrekt är att tänka fritt
  • att medborgaren är den nye terroristen
  • att förtryck är frihet och frihet förtryck
Den politiskt korrekta överklassen, som från sin höga borg på Parnassens syrefria topp, slipper se ned på, den av moln dolda, medborgarens vedermödor och dagliga slit. PK-eliten som i sin upphöjdhets totalt andfådda syrebrist snattrar som tusen galna ankor om nya projekt för rättänk. Detta för att kunna känna sig förmer än det "obildade" "xenofoba" folket. Och som i sin ilska och besvikelse över folkets avvisande av deras svamlande nonsense måst bemöta detta hot mot deras tankestrukturer genom total massavlyssning. (Lite paranoia skadar inte :-)

Som Göran Hägglund säger "det skall undervisas, klandras och dirigeras".

Medborgaren är den nye terroristen vars tankar ska snöpas -- helst innan de nått munnen eller fingrarna vid tangentbordet. Snöpas genom massövervakning av internet, mobiltelefoner och resemönster. , och Yvonne Ruwaidas tankepolis -- myndigheten för normkritik -- ska kontrollera och lagföra uppstudsiga medborgare som vill tänka själva.

"Det är en utmaning för demokratin att fortsätta ifrågasätta normer" säger Yvonne Ruwaida. Ja, jag förstår det eftersom målet verkar bestå i den totalitära statens konformistiska rabblande av politiskt korrekta teser medan resan går mot den totala kollapsens avgrund. Allt annat än den öppenhet hon påstår sig vilja skydda. Vi har redan sett hur normkritiska myndigheter och myndighetsliknande institutioner ingripit mot lärare som velat kugga lärarelever och hur glassnamn och kvartersnamn anklagats för att vara rasistiska. En sjuk parodi där de politiskt korrekta politrukernas egna åsikter speglas i deras hatiska förföljande av de eller det som vågar uttrycka andra eller egna tankar.

I "toleransens namn" måste det allmänna samtalet tystas och beläggas med munkavle. Att tänka fritt är terrorism eller rasism eller någon fobi och måste beivras av politiska kommissarier och deras djävulska apostlar.

Så när Göran Hägglund säger att "riktig frihet innefattar också rätten att slippa få sitt privata liv påpassat och tillrättalagt av finskrittande ideologer" så har han fullständigt rätt. (Och det gäller även rätten att slippa religiösa diktat och påfund. Eller hur Göran?) Och politrukerna drar genast igång anklagelsemaskineriet på bloggar och debattsidor för att utslunga fördömanden om budbärarens fobier och olämplighet, i hopp om att dränka hans åsikter. Hur störd PK-eliten är visas tydligt på DNs webb där en liten ruta förkunnar att KD är i jakt på väljare. För väljarna måste ju få en tydlig pekpinne av att det Göran Hägglund säger inte är rätt, utan fula tankar frambringade av taktisk ångest kring KDs existensiella berättigande.

Precis som Piratpartiet har påtalat de senaste åren. Privatpoliser och tankepoliser som vill krossa rätten till ett fritt internet. Krossa rätten till ett fritt allmänt rum utan snokande "normkritiska" politruker, präster och advokater från stat, religioner och media.

Som vill krossa rätten att få hysa en annan åsikt...

"Om detta talar vi alltför sällan".


Andra bloggar om , , , , , ,
________________
Politrukernas är som vanligt extremt förutsägbara. Ett urval artiklar (uppdaterat 090918 1715)
Expressen, Blogg 1, Konflikt, Per Gahrton, Blogg 2, en sosse, en sosse till, AFSN

SvDs kommentar

Adderat 090920 1835
Bästa hittills är Claes Borgströms retoriska straw man ("halmgubbe") i DN. Den löjliga retoriken har analyserats här och här.

DN tolkningsinstruktion (röd markering)


Glasshotet från yttre världsrymden:

1 kommentar:

Upphovsrätt:
Creative Commons License